tisdag 29 juli 2008

Magiskt Gotland

Hemma efter en vecka med familjen på soliga Gotland.
Visst fick jag lov att leta upp lite magi på ön, och ojsan så bra det blev!

Varité i Hablingbo, Cirkus Rhodin och möte med Odd Mago!

Vi börjar med varitén,
det var fantastiskt! Det bästa jag sett på mycket länge!

Så här står det i reklamen:

För femte året sätter Varieté Hablingbo upp en föreställning vid den numera legendariska Hablingbo Creperie på södra Gotland. Årets föreställning heter Le Mystére och är en absurd varietéteater där gränsen mellan magi och verklighet suddats ut.

Det blir en intim föreställning med stora och små maginummer, sång, burleska varieténummer och en stor portion värme och humor. Magin finns i betraktarens öga. Med den föresatsen följer vi pojken som växer upp och tror på en magisk och kanske drömd värld men som inte är desto mindre verklig. Hans förebild, en klassisk trollkarl i frack och hög hatt, har dessvärre tappat tron och kastat sig ut i en burlesk varietévärld i sitt sökande efter mening.

Och vilken show! fantastiskt från början till slut. Jan Unestam, vilken hjälte! Behöver bara visa sig för att folk ska bli lyckliga!

Magikern Julien Dauphin och Åsa, vilket par! Har sett Juliens magi i "vanliga" sammanhang, och att nu se det i varité gjorde att magin lyftes ytterligare några steg, amazing!

Att jag efter showen fick prata med gänget och se en skymt av Juliens Houdini tatuering blev pricken över i:et!

Varitén spelas till 10:e augusti, och hade jag inte jobbat hade jag åkt dit igen!

Gotlands resan bjöd även på cirkus Rhodin med dottern där en ungrare som klättrade i lyktstolpe blev höjdpunkten. För dottern blev det tjejen som sköt pilbåge med fötterna!

Veckan kröntes av ett besök i Odd Magnussons guldsmedsbutik i Visby där guldsmeden förvandlades till Odd Mago. Vi pratade magi, putsade vigselringen och tog nästan en fika.

Sommarsolen och en vacker gotlandsvillavägg gjorde att jag passade på att öva skuggisar. Det blev en Hoburgsgubbe, Fårögumma och ett gotlands får...

söndag 13 juli 2008

Heja Furuviksparken!

Efter sedvanlig Fredrikstädning var det showtime i Furuvik. Flera hundra i publiken, strålande sol och kanonvacker scen mitt i Furuvik.

Sen började det regna, men det trollade jag bort och showen blev en fest. Publikkontakten var riktigt fin idag och hela publiken på topp!

I min loge fanns inte bara loka och chokladboll, utan också muffins, kakor, tre olika festis + lunch! Idag var det fest! Hurra för Furuvik!

lördag 12 juli 2008

Vilken fest i Hellefors!

Oj vilken fest det var i Hellefors! Massor av skoj för hela familjen, en somalisk kör som förband och massor av folk i publiken.

Det är nostalgidagar i Hellefors, så många gick runt i vackra 60-tals kläder och bilarna cruisade, fest helt enkelt.

Här läser ni mer om festen i Hellefors.

Allsång på Skansen!

Här är mitt bidrag till Skansenshowen! Filmad i min källare igår.




Över 50.000 har sett mina äventyr på Youtube, klicka här för att se några av filmerna!

torsdag 10 juli 2008

"Du får skriva på kändisväggen!"

Efter en vacker pizza i Munkedal tittade jag in på den lokala antikaffären. Vi pratade lite och det slutade med att jag fick skriva mitt namn på kändisväggen.

Kändisväggen är ganska ny, så nu finns där:

Susanne Reuter, killarna i Antikdeckarna och Filiokus Fredrik!

Kul!

Knökafullt på Bohus-Malmön!

Bil i fem timmar, pizza i Munkedal och Vägverketfärja den sista biten, sen är man framme på Malmön.

Parken ligger fantastiskt vackert mitt på ön och är lummig och inbjudande. Har spelat här förrut, en gång i "centrum", en gång på utomhusscenen och nu blev det inomhus.


Det kom så mycket folk! Och sen kom det ännu fler! Och några till...


...det blev knökafullt, varmt och svängigt värre! Kanon!

Regn igen i Eskilstuna...

Dansade runt här förra måndagen i regnet, och nu blev det regn igen, segt...

Hade två shower i Eskilstuna, först på vackra Parken Zoo, och sedan för campinggästerna på Parken Zoo Camping. Det var regn, följt av lite regn och sen regn igen. Men showerna blev kanon, speciellt den på campingen. Vi tryckte in massor av folk i receptionen och showade som vi aldrig showat förrut! Oj va bra det blev!

Innan campingen passade jag också på att kolla in Parken Zoo´s musikalprojekt för sommaren 2oo8, Fantomens födelsedag! Svängigt, tajt och medryckande! Det blev en skojig timme tillsammans med coola fantomen. Kolla in musikalen om ni har tid, spelas under juli vid halv fem.

Blomsterrock och fantastisk wok!

Blomsterrock i Blomstermåla! Vilket drag! Många uppträdanden och ett härligt partytält!

Den här bokningen kom in ganska sent och det blev många mils körande ner till Småland. Gick fortare än jag trodde att komma ner, så jag passade på att hälsa på svägerska Klockli som bjöd på fika i solskenet och målartips för ommålning av huset.

På plats i Blomstermåla sken solen och ett glatt gäng hade samlats framför scenen. Fick igång bra drag och mycket skratt.

Avslutade dagen i Småland med en fantastisk wook i partytältet! Den var helt gudomlig! Het panna och kärlek, då blir en wook bra! Tack tack!

onsdag 2 juli 2008

Solsken och massor av folk i Säterdalen.

Det här är en av sveriges vackraste folkparker. Ligger i en ravin och bjuder på mycket skoj för familjer. Fäbod och servering, lekplats och vacker å, konserter och barnprogram.

Förra veckan var Bodils minicirkus och showade i parken, idag var det min tur. Förra året var det regn, så det var extra kul idag att spela utomhus på en av Säterdalens vackra scener. Flera hundra i publiken och bra drag!

Träffade trollkarlen Max José

Innan jobbet i Säter passade jag på att åka och hälsa på Max José. Herr José är min frus-brors-sambos-morfar...

...oj va trevligt vi hade när vi pratade trolleriminnen. Minnen var har full av, berättade bl.a. att artistnamnet Max José fick han av Bracil Jack som tyckte han liknade en spansk kompis han hade, och namnet var taget.

Herr José är en bit över nitto, men kan fortfarande få fart på pengar i sin magiska bunke.



Efter hembakat och te drar jag nu mot Säterdalen.

"Det här var bättre är sommarrean!"

Två jobb i Eskilstuna. Först på uppstylade Parken Zoo, mitt i Fantomenland, mitt på Fantomens båt. Hade regnat hela dagen så det var inte mycket folk i parken. Fick ihop ett glatt gäng som applåderade mig och mina kompisar.

Fick träffa Fantomen, inte helt fel!


På kvällen var det dags för jobb på Parken Zoo Camping, för ett gäng entusiaster. Det var jätteskoj! Hade ungefär samma show som mitt på dagen, och det är häftigt att showa med dom här grejerna som är visuella för flera hundra, på gräset framför en hoppborg för några barn och vuxna. Stämningen blir på topp och dansen spontan!
En mamma kom fram efter showen och sa: "Jag har gått på sommarrea hela dagen, men det här var helt klart mycket bättre".